Selecteer een pagina

als je alles voor iedereen doet...

...ben je voor niemand bijzonder!

als je als ondernemer drie basisvaardigheden in huis hebt, is de kans groot dat je een succesvolle onderneming opbouwt. als ondernemer moet je kunnen:

 1. kiezen;
 2. kiezen;
 3. en kiezen.

iedere onderneming kan succesvol zijn. voorwaarde voor succes –wat succes ook voor jou betekent- is dat je keuzes maakt en het lef hebt om deze keuzes consequent en consistent door te voeren in je business model. door keuzes te  maken, creëer je een onderneming met een eigen smoel; een onderneming met een krachtig profiel. daarmee heb je zowel een succesfactor als een filter in handen. klanten en medewerkers kunnen zich identificeren met je onderneming en voelen zich aangetrokken tot je product of dienstverlening. klanten en medewerkers worden ambassadeurs.

de kans is groot dat je door de jaren heen ideeën, producten, activiteiten of klantgroepen aan je onderneming toegevoegd hebt. ongemerkt is daardoor het profiel van je onderneming vlakker geworden. probeer eens als een buitenstaander of voorbijganger naar je onderneming te kijken. en? doe je alles voor iedereen? als je alles voor iedereen doet…

bestel 'rijker leven' via bol.com

kiezen maakt van klanten en medewerkers ambassadeurs

waarom een krachtige onderneming?

ik werk aan krachtige ondernemingen met maar één reden: plezier! ik vind het ontzettend leuk om jou plezier te laten hebben in je onderneming. als ik jou helpen om keuzes te maken waardoor jij meer plezier hebt en meer omzet omzet maakt en je klanten meer tevreden zijn, snijdt het mes aan meer dan twee kanten.

wat zijn jouw voordelen om een krachtige onderneming te bouwen?

 • medewerkers zijn betrokken en dragen de visie van de onderneming uit
 • klanten worden ambassadeurs en helpen met de groei van je onderneming
 • bewezen methode voor doelrealisatie

hoe bouwen of ontwikkelen we een krachtige onderneming?

ik help met het vaststellen van je visie door het maken van keuzes . door keuzes te maken voorbij (beperkende) overtuigingen (over geld) creëer je een onderneming die je in staat stelt om je doelen te realiseren. om een krachtige onderneming te bouwen of te ontwikkelen doorloop ik met jou het ondernemingsproces:

 1. vertrekpunt
 2. visie vaststellen
 3. obstakels elimineren
 4. innovatie van business model
 5. strategie
 6. controleren en bijstellen
 7. doelrealisatie

hoewel het ondernemingsproces niet in beton gegoten is en indien nodig wel een zijstapje maken, is de volgorde van het proces belangrijk. het is beproefd en heeft zich reeds vele malen in de praktijk bewezen.

wat kunnen we doen om je onderneming krachtiger te maken?

ik werk op verschillende manieren aan krachtige ondernemingen. ik committeer mij voor een langere periode aan een nog te bouwen project, concept of onderneming. ik werk graag met je samen in een bestaande onderneming en ik heb begeleidings- en coachingstrajecten opgezet. daarnaast heb ik boeken geschreven en geef ik workshops en trainingen over bouwen en ontwikkelen van krachtige ondernemingen.

om je onderneming krachtig(er) te maken werk ik met een aantal verschillende tools. hiernaast heb ik de belangrijkste beschreven.

 

visie

het ligt zo voor de hand dat we het toch nog vaak vergeten. hoe vaak stel jij je als ondernemer een doel. zeker weten dat je het deed bij het starten van je onderneming. de kans is groot dat daarna de waan van de dag het overnam. ik help je met het vaststellen van een langetermijn toekomstbeeld van je onderneming. waar wil je over vijf jaar staan? welke (klant)waarden zijn belangrijk voor je?

johan cruijff zei al “zonder doel geen richting”. als de visie bekend is en draagvlak binnen de onderneming heeft, kunnen we stappen gaan zetten om die visie ook daadwerkelijk te realiseren.

een goed omschreven en vastgelegde visie maakt het werken in de dagelijkse praktijk ook makkelijker. alle dagelijkse besluiten worden een stuk makkelijker. als het bijdraagt aan realiseren van de visie, doen we het. draagt het niet bij, dan doen we het niet. je zult merken dat het op de werkvloer een stuk eenvoudiger gaat worden.

business modelling

we maken geen dikke rapporten. ondernemingsplannen zijn er slechts voor de bank. een ondernemer heeft er niets aan durf ik te stellen. tegen de tijd dat je klaar bent met je plan, is de wereld om je heen alweer veranderd en kun je een nieuw plan gaan schrijven.

ik werk visueel. teken op één groot vel papier je hele business model op. in een oogopslag zie je precies hoe verschillende elementen van je onderneming op elkaar inhaken en wat je kunt doen om je onderneming krachtiger te maken. het grote voordeel van werken aan de hand van een business model is dat het snel kan. geen dikke rapporten, maar een poster met post-it’s aan de muur. doe je meer?

obstakels

je denkt er liever niet en dat is precies de reden waarom obstakels je veel problemen opleveren. nadat we je visie en business model hebben geschetst, staan we uitgebreid stil bij alles wat er tussen je onderneming het realiseren van je doelen zou komen. alles. niet om je depressief te maken, maar om er beter van te worden.

mijn ervaring is dat veel obstakels in jezelf zitten. overtuigingen die je beperken om je doelen te realiseren. ik werk met een model om voorbij je overtuigingen doelen te realiseren.

door nu stil te staan bij alle mogelijke obstakels, kunnen we veel efficiënter (en minder stressvol) oplossingen bedenken. daardoor voorkomen we dat een obstakel zich voordoet en als het zich al voordoet, ben je er goed op voorbereid. fijn gevoel, toch?

strategie

geen lange strategische meetings, discussie of rapporten. ik help je om je visie om te zetten in concrete doelen en en meetbare acties. het resultaat: doelrealisatie.

alles in je onderneming staat in het teken van het realiseren van je doelen. iedere actie draagt bij aan het realiseren daarvan. door alles meetbaar te maken, loop je niet achter de feiten aan, maar kun je tijdig bijsturen mocht je van je pad afwijken.

doelrealisatie

uiteindelijk draait het allemaal om het realiseren van je doelen. je doelen zijn immers een concreet gemaakte visie. alles staat in het teken van je doelen en visie. de methode is meetbaar, waardoor je altijd de kortste weg naar het realiseren van je doel af legt.

kun je je voorstellen wat je voelt als je je doel realiseert? wat zie je? wat doet het met je? hou dat gevoel vast, want daar gaan we aan werken. dat fijne gevoel als je met plezier achterom kijkt en zegt: “dat hebben we toch mooi geflikt!”

samen sparren bij een kop koffie?

wil je sparren over de mogelijkheden, meer weten over de werkwijze of mijn tarieven, neem dan contact op. ik zet de koffie klaar! uiteraard kun je mij ook bellen. ik ben het best bereikbaar via 085 – 00 20 6 20.