Selecteer een pagina

ervaring en ervaringen

ik droom van een wereld waarin iedereen werk maakt van zijn passie. ik wil bijdragen aan jouw succes door je passie centraal te stellen in je leven of je onderneming. ik doe dit met de begeleidingstrajecten ont-moeting, ont-plooiing en ont-wikkeling en door samen te werken in verschillende projecten met andere ondernemers die mijn visie delen en versterken.

hieronder geef ik een beeld van mijn huidige activiteiten,  mijn opgedane ervaring en lees je ervaringen van anderen met mij.

 

 

ont-moeting, ont-plooiing en ont-wikkeling

ik leer je omgaan met emoties rondom geld. als je ervaart dat het ‘slechts’ overtuigingen zijn die je afhouden van een leven vol passie, is de stap klein om succesvol te zijn met je passie. ik help ondernemende mensen en (startende) ondernemers en (z)zp’ers met het vaststellen van hun visie en lever een concreet financieel onderbouwd stappenplan om je doelen te realiseren.

wat anderen zeggen over ont-moeting, ont-plooing en ont-wikkeling

als ondernemer ben je vaak druk met allerlei zaken en belandt je al gauw in de waan van de dag. ik benaderde lambert om hier verandering in aan te brengen, zodat er daadwerkelijk stappen gezet worden en niet alleen bij gedachten zou blijven. bovendien is het erg prettig om met een onafhankelijk derde hierover te kunnen praten. allereerst hebben wij mijn doelstellingen in kaart gebracht met daarbij een belangrijke vraag. wat ik zou willen met betrekking tot mijn werkzaamheden. mijn eerdere werkzaamheden heb ik beëindigd en tevens hebben wij mijn nieuwe dienstverlening vertaald in een concreet bedrijfsmodel. hierdoor heb ik stap voor stap mijn dienstverlening kunnen vertalen naar een nieuwe onderneming. hierin is lambert mijn steun geweest als ik vragen had of

met mijn gedachten vastliep. het echt luisteren en de juiste vragen stellen is voor mij erg prettig en brengt vernieuwde inzichten om weer verder te kunnen. de dienstverlening van lambert zou ik aan anderen aanbevelen.

Angelo Wiegmans, bedrijf plus

op zoek naar een lifeplanner kwam ik o.a. op de site van lambert terecht. deze site hield meteen mijn aandacht vast door de wijze waarop lambert becks communiceert. deze directe, inspirerende manier van communicatie en zijn boodschap sprak mij enorm aan en zorgde ervoor dat mijn man en ik het er graag voor over hadden om bijna 90 kilometer te reizen voor een kennismakingsgesprek. gelukkig werden we niet teleurgesteld en hadden wij allebei direct een goed gevoel bij lambert. wij zijn dus verder gegaan met lambert in het life planningstraject. lambert kan goed luisteren en hij weet op het juiste moment de juiste vragen te stellen, waardoor hij ons iedere keer weer tot een andere kijk op bepaalde zaken wist te brengen. hij heeft mij laten zien hoe het financieel mogelijk is om een eigen praktijk te starten. nu sta ik aan de start van mijn eigen praktijk, mijn droom die bij de gesprekken duidelijk naar voren kwam. ook bij dit traject heb ik lambert gevraagd om mij hierin verder te begeleiden, zodat ik zeker weet dat de basis in ieder gevoel goed is. ik heb er alle vertrouwen in dat ik met zijn hulp een goede start kan maken.

– tanja van den tweel

na een informeel gesprek zijn wij ingegaan op je aanbod om ons bedrijf te ‘ondersteunen’ d.m.v. coaching. ik noem het maar even coaching omdat ik zo snel niet op andere bewoording kan komen. Als ik het in mijn eigen woorden zou moeten zeggen is het eigenlijk zo: jij hebt ons een spiegel voorgehouden en ons zelf laten vertellen wat er binnen ons bedrijf moest veranderen om weer helemaal ‘up to date’ te zijn. de manier waarop dit is gebeurd is eigenlijk heel grappig, juist omdat wij dingen zijn gaan zien, die beter kunnen, waarvan wij het eigenlijk zelf wel wisten maar eigenlijk ook weer niet. dat klinkt heel ingewikkeld… maar de oplossing lag in dit geval bij jou.

in aanvang stonden wij er een beetje sceptisch tegenover… we zijn er in meegegaan onder te motto: ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. het heeft absoluut

 niet geschaad, uitsluitend gebaat!!! een absolute aanbeveling voor derden.

– Roland Kramer, Klopper & Kramer uitvaartzorg

 

facilitator van workshops en schrijver bij leefnu!

periodiek ben ik facilitator van de workshops #’rijker’ leven en #’rijker’ ondernemen van leefnu!. ook geef ik lezingen om het gedachtegoed van leefnu! in een kort tijdsbestek uiteen te zetten. jelle bartels en ik hebben het boek  ‘…richting een rijker leven!’ geschreven.

wat anderen zeggen over lambert bij leefnu!

de workshop #‘rijker’ leven kwam voor mij precies op het juiste moment. het loslaten van een baan waar de dingen niet zo gingen als ik had gewild en die mij daardoor teveel energie kost, maar tegelijkertijd ook mijn lust en mijn leven was, was een hele grote stap die ik net had gezet met een vaag beeld een eigen bedrijf te beginnen. de workshop helpt je met in beeld krijgen van je drijfveren, talenten en passies en met het structureren van de vervolgstappen. lambert is daarbij een hele goede trainer, die goed luistert, doorvraagt, reflecteert en zich inleeft in jouw situatie en met je meedenkt.

deze workshop is een echte aanrader voor iedereen die zoekt naar een juiste work-lifebalance en bereid is stappen te zetten in het leven om de dingen te doen die je echt wilt en waar je gelukkiger van wordt.

-ontvangen van 45-jarige vrouw (die anoniem wil blijven)

de workshop ‘rijker’ ondernemen van lambert en jelle is een echte aanrader als je niet weet hoe of op welke manier je wilt realiseren wat jij wilt. ze geven je een perfecte basis en een andere kijk op je bedrijf en je leven om er zelf verder mee aan de slag te gaan. het nemen van stoere stappen om dat te realiseren moet je daarna zelf doen maar met deze workshop als basis ga je dat zeker redden.

-petra van der wal, hypza

door deze workshop neem je eens de tijd om degelijk na te denken over wat je nu precies belangrijk vindt in je leven zonder een waterscheiding aan te brengen in privé en werk. de opdrachten werkten prikkelend. ook de voorbeelden van lambert spraken tot de verbeelding. nu nog de actie dmv ‘stoere stappen’! waardebepaling achteraf vind ik een sympathieke maar ook confronterende insteek. zo gewend dat ik ben dat ik wil weten hoeveel iets kost…en dan het liefst vooraf. nee, is de vraag nu, hoeveel is het mij waard!

-anonieme deelnemer aan #workshop ‘rijker’ leven

@lambertbecks bedankt voor een verfrissende kijk op het business model en ook voor de goed georganiseerde workshop!! complimenten voor je begeesterende uitstraling. een vonk doet ontbranden en vonken komen enkel van hevige energie.

-didier meuwis via twitter, textoprint

 

 

samenwerking en co-creaties 

introductie innovatief businessmodel bij het nederlands hypotheek collectief
drie ondernemers hadden een idee om de financiele dienstverlening te veranderen, zonder dat ze ervaring hadden in de branche. ze hebben mij benaderd om het innovatieve concept vorm te geven en van inhoudelijke kennis te voorzien. nu het nederlands hypotheek collectief operationeel is vervul ik op freelancebasis de functie van manager hypotheken.

wat is het nederlands hypotheek collectief?

het nederlands hypotheek collectief komt op voor de belangen van huizenbezitters. dit doen wij door met geldverstrekkers en adviseurs te onderhandelen over voorwaarden en tarieven. onze werkwijze maakt het mogelijk om zelf uw hypotheek af te sluiten. u kiest zelf of u vooraf objectief advies op maat wil krijgen.

[i] www.nederlandshypotheekcollectief.nl [e] lambert@nederlandshypotheekcollectief.nl [t] 010 – 212 40 70

 

mede-initiatiefnemer van ‘hoe voel jij je vandaag?’
samen met tineke meyers en sietske zijlmans hou ik een pleidooi voor intermenselijke verbinding en intimiteit via het non-profit initiatief  ‘hoe voel jij je vandaag?’. we nodigen je uit om met ons een tegengeluid te laten horen.

wat is 'hoe voel jij je vandaag?'

‘hoe voel jij je vandaag?’ wil oprechtheid en verbinding van mens tot mens zichtbaar maken. want in een tijd waarin angst, vervlakking en haast nadrukkelijk aanwezig zijn, vinden wij het belangrijk om een tegengeluid te laten horen. niet alleen van ons, maar van elke persoon die wil laten zien dat oprechte antwoorden nog altijd bestaan en waardevol zijn. doe je mee?

[i] www.hoevoeljijjevandaag.nl [e] lambert@hoevoeljijjevandaag.nl

 

begeleider ontbijtbijeenkomsten bij red peppers
voor red peppers begeleid ik op vrijdagochtenden twee verschillende groepen ondernemers. in een veilige sfeer durven de ondernemers zich kwetsbaar op te stellen waardoor ze elkaar -en daardoor zichzelf- versterken.

wat is red peppers?

red peppers is een professionele netwerkorganisatie die gericht is op zakelijke en persoonlijke groei van ondernemers c.q. professionals in het mkb. de bijeenkomsten bieden structuur, sfeer en vertrouwdheid. de leden zijn onderling van grote betekenis, omdat zij er op gericht zijn elkaar met kennis, inzicht en creativiteit te laten ontwikkelen als mens en ondernemer/professional.

[i] www.redpeppers.nl [e] lambert@redpeppers.nl [t] 073 – 640 66 10

 

co-creator van het boek ‘business model you’
samen met 327 andere ‘beroepslevenskunstenaars’ uit 43 landen heb ik meegeschreven aan dit boek. we hebben een model uit het bedrijfsleven geschikt gemaakt voor toepassing op je leven en je loopbaan.

wat is 'business model you'

een nieuwe loopbaan of levenspad klinkt soms aantrekkelijk, maar hoe doe je dat? hoe vind je jezelf opnieuw uit? de auteurs van het boek business model you laten zien hoe je weer vertrouwen en plezier krijgt in je leven en loopbaan. 

het boek is geschreven door hetzelfde team dat de bestseller business model generatie creëerde.

[i] bestellen via www.bol.com

 

conceptontwikkeling verzekerde uitvaartzorg
binnen dit concept verbind ik verzekeringsadvies met uitvaartverzorging. de uitvoering laat ik over aan een gespecialiseerd verzekeringskantoor, een serviceprovider en de aangesloten uitvaartverzorgers. op de achtergrond hou ik mij bezig met verdere innovatie en verdieping van het business model.

wat is verzekerde uitvaartzorg?

verzekerde uitvaartzorg maakt het mogelijk om -in een vroeg stadium- met een lokale uitvaartondernemer de wensen rondom overlijden te bespreken, vast te leggen en te verzekeren. de uitvaart wordt hierdoor goedkoper, persoonlijker en helemaal naar eigen wens ingevuld.

verzekerde uitvaartzorg combineert de persoonlijke service van uw lokale uitvaartondernemer met de voordelen van een kapitaalverzekering. u bespreekt uw wensen met uw lokale uitvaartondernemer. hij vertelt u graag over de mogelijkheden en geeft inzicht in de kosten. hij rekent u ook voor hoeveel voordeel u heeft als u de kosten van uw uitvaart verzekert. zonder verplichting komt hij graag bij u langs. uw uitvaart? geregeld!

[i] www.verzekerdeuitvaartzorg.nl [e] lambert@verzekerdeuitvaartzorg.nl [t] 073 – 5189510

 

ervaring uit het verleden…

voor ik mij ben gaan bezighouden met de hierboven genoemde activiteiten ben ik van 1992 tot en met 2008 eigenaar geweest van een financieel advieskantoor. daarvoor ben ik twee jaar in loondienst geweest als financieel adviseur bij een grote verzekeraar; reaal verzekeringen. jarenlang heb ik met veel plezier als financieel adviseur gewerkt. zo’n beetje rond de eeuwwisseling begon ik steeds meer moeite te krijgen met de spagaat waarin een financieel adviseur destijds zat. ik behartigde de belangen van ‘mijn’ relaties, verrichtte werkzaamheden voor hen, doch kreeg ik mijn beloning in de vorm van provisie van banken en verzekeraars. die schijnbare tegenstelling heeft mij ertoe gebracht om -zodra het wettelijk mogelijk was- om alternatieve beloning in te voeren, zodat ik niet langer als verlengstuk van de aanbieder werd gezien. achteraf gezien, kan ik zeggen dat ik destijds mijn tijd ver vooruit was. de markt was er nog niet klaar voor. dat heeft ertoe geleid dat ik in het voorjaar van 2008 besloten heb om ‘zicht op verzekeringen’ te verkopen. in augustus 2008 heb ik de portefeuille overgedragen en begon met een sabbatical van een jaar.