Selecteer een pagina

de maya’s benoemden deze periode als de tijd van grote omwenteling. bezinning en bewustwording lijken de plek in te nemen van individualisatie, explosieve groei van de economie en weinig of geen aandacht voor de natuur en haar bewoners. gelukkig vragen steeds meer mensen zich af of het wel normaal is om de mensen in je straat of buurt niet te kennen? waarom is het gewoon geworden om steeds maar meer te willen. zou genoeg gewoon weer genoeg kunnen zijn?

als je het wilt zien, gebeuren er prachtige dingen. in nederland en (ver) daarbuiten. mensen die met passie en liefde zich inzetten voor een betere wereld. mensen die opstaan tegen onrecht en desinteresse. mensen die zeggen: ‘tot hier en niet verder’. mensen die tegen de stroom in bewegen van meer hebben en meer willen. daarmee verandert tegen de stroom in, langzaam in een stroom die meebeweegt. want soms hoef je maar een paar steentjes te verleggen om een hele rivier van koers te laten veranderen.

onze wens is dat wij met elkaar steentjes neerleggen zodat we de stroom werkelijk kunnen ombuigen. ombuigen naar een waardevol leven vol oprechte aandacht voor elkaar, vol positiviteit. dat wij allemaal de omwenteling, die de maya’s al voorzagen, ondersteunen.

een stromend 2013 toegewenst.

 

 

 

bovenstaande wens stuurden mijn partner en ik enkele dagen geleden aan iedereen die in ons adresboek staat. ieder jaar staan we rond deze tijd stil bij het bijna voorbije jaar en kijken vooruit naar het jaar dat op aanbreken staat.

terugblik 2012
ik geloof dat ik het al een paar jaar achter elkaar roep, maar het was een bijzonder en mooi jaar. een jaar van verandering -omwenteling misschien wel- ook. in allerlei opzichten. privé en zakelijk.

in 2012 heeft leefnu! definitief vorm gekregen als gedachtegoed. jelle bartels en ik hebben er hard aan gewerkt en zijn trots op het resultaat: volle workshops, een boek dat bijna bij de drukker ligt en we hebben in marjolein van braam-morris onze eerste ambassadeur mogen begroeten. door de veranderingen bij leefnu! heb ik in 2012 deze website gelanceerd. in het voorbije jaar heb ik mijn opdrachtgevers mogen bijstaan in het realiseren van hun dromen. mooi en dankbaar werk. werk? zei ik werk? geef mij dit werk en ik hoef nooit meer te werken (vrij naar confucius). in 2012 ben ik betrokken geweest bij de lancering van een innovatief hypotheekconcept: het nederlands hypotheek collectief. in weerwil tot berichten in de media is het ons gelukt om in betrekkelijk korte tijd een flink aantal hypotheekaanvragen te verwerken. daar waar ’traditionele’ adviseurs kampen met teruglopende afzet, is het nederlands hypotheek collectief gegroeid. flink gegroeid. een resultaat om trots op te zijn. op de achtergrond ben ik ook bezig geweest met de lancering van een nieuw concept. nja, niet echt nieuw. het is een idee dat ik al jaren geleden heb opgezet en ik in 2013 nieuw leven ga inblazen.

het mooiste moment van 2012 heb ik bewaard tot het laatst. op kerstavond heb ik -totaal onverwacht na een relatie van 16 jaar- sietske ten huwelijk gevraagd. degene die mij kennen weten dat ik niet zo veel heb -zeg maar niets- met het instituut huwelijk. toch heb ik met heel mijn hart de liefde van mijn leven gevraagd om met mij te trouwen. hoe dat zo na 16 jaar? ik was enkele weken geleden bij een uitvaart. vanaf dat moment bleef de derde vraag van lifeplanning door mijn hoofd spoken. waar zou ik spijt van hebben als ik morgen kom te overlijden? het antwoord was voor mij net zo onverwacht als voor iedereen aan wie ik de huwelijksaankondiging al persoonlijk heb overgebracht. als ik morgen kom te overlijden zou ik het vreselijk vinden als mijn relatie met sietske nooit een formeel karakter heeft gekregen, als onze  relatie niet meer geworden zou zijn als vriend en vriendin. ik was behoorlijk zenuwachtig toen ik samen met mijn dochter sietske gevraagd heb. mocht je geïnteresseerd zijn in haar antwoord: ja hoor, ze heeft ‘ja’ gezegd.

sietske heeft zelf ook nog al een verandering doorgemaakt. haar praktijk voor het schrijven van levensverhalen is na een opleiding tot intuïtief coach omgeturnd tot een praktijk voor verhalend verwerken. bij sietske kun je op verhaal komen, van je afschrijven en (letterlijk) afscheid nemen. sinds een paar weken is zij vol aan de bak als woorddienstspreker. wow, ik ben trots op haar.

vooruitblik naar 2013
wat in de toekomst verscholen ligt, is natuurlijk niet bekend. ik kan wel met je delen waar ik mij op ga focussen in 2013

  • voorbereidingen voor ons huwelijk
  • mijn dochter
  • lanceren van het boek dat ik samen met jelle bartels heb geschreven
  • definitieve doorbraak van het nederlands hypotheek collectief als innovator en excellente dienstverlener in de hypotheekbranche
  • (her)lancering van Verzekerde UitvaartZorg
  • ondernemers helpen om de intrinsieke kracht van hun onderneming zichtbaar te maken, waardoor ze geen acquisitie meer hoeven te doen.

2012 was fijn, ik kijk uit naar 2013. het beloofd een mooi jaar te worden. ik wens jou als lezer ook een prachtig 2013; een jaar waarin al je dromen uit mogen komen.

 

lambert becks helpt je om van je klanten trouwe fans en ambassadeurs te maken. hij ontwikkelt je bedrijf tot een krachtige onderneming. voorwaarde voor succes –wat dat ook voor jou betekent- is dat je keuzes maakt en het lef hebt om die keuzes consequent en consistent door te voeren in je business model. door keuzes te maken, creëer je een onderneming met een sterke profilering. klanten voelen zich aangetrokken tot je onderneming en identificeren zich met je product of dienstverlening.

door te kiezen creëer je kansen. lambert becks helpt je graag met het creëren van kansen..