Selecteer een pagina

Volgens onderzoek van het Ministerie van Jeugd en Gezin vinden vier op de tien vaders dat ze meer tijd zouden moeten besteden aan de opvoeding van hun kind. Vooral vaders van 45 jaar en jonger vinden dat ze tijd te kort komen.

Dit nieuwsbericht werd op 16 juni jl. door de NOS gebracht. Vier op de tien kinderen hebben een vader die van zichzelf zegt dat hij onvoldoende tijd met zijn kind(eren) doorbrengt.  Zo’n klein berichtje intrigeert mij dan en laat mij niet meer los.Veertig procent van de vaders vindt dat hij zichzelf of zijn kind tekort doet en gaat vervolgens na het invullen van de enquête weer door. Hij gaat door om vervolgens bij het uit huis gaan van zijn kroost -in tranen- te vertellen dat hij de opvoeding van zijn kind niet heeft meegemaakt. Iets schreeuwt dan in mij: DOE IETS! Mogelijkheden genoeg. Pak een extra dag vrij. Zorg dat je een keer thuis werkt. Ga minder uren werken. Zorg dat je een baan vind, waarbij je niet meer hoeft te reizen, zodat je elke dag een uur eerder thuis bent. Ga parttime werken.

Keuzes genoeg. Keuzes die (bijna) allemaal met geld te maken hebben. Immers, minder werken betekent vaak ook minder inkomen. En wil papa dat wel? Kan zijn gezin zich dat wel veroorloven? Ik zou zeggen: vraag het eens. Wat zou je ervan vinden als papa voortaan elke vrijdagmiddag thuis is, maar dan gaan we een keer per jaar minder op vakantie? Of: stel dat papa je voortaan iedere dag in bed kan leggen, maar dan kunnen we dit jaar geen nieuwe auto kopen?

Een financial life coach helpt je met deze overwegingen. Als jouw wens is om meer tijd met je kind door te brengen, brengt een financial life coach in kaart of dat financieel mogelijk is. Hij geeft je keuzemogelijkheden. Laat zien dat het kan, als je het echt wil.