Selecteer een pagina

ont-moeting: lifeplanning voor ondernemers

 

werk maken van je passie

hoe zou je leven eruit zien als je niets meer zou moeten? stel je eens voor wat je zou doen als je werk maakt van je passie. fijne gedachten, niet? zou je accenten willen verleggen binnen je onderneming of juist naast je onderneming extra ruimte zoeken? ik help je ontdekken waar je passie ligt en maak er ook direct werk van.

‘ont-moeting’ is een intensief begeleidingstraject waarbij ik je prikkel en uitdaag om jouw persoonlijke visie te ontdekken. in die visie leg je vast hoe je leven eruit ziet als je niets meer moet. daar laten we het niet bij. we tackelen obstakels die je zouden kunnen belemmeren in het bereiken van je doel. een financieel onderbouwd stappenplan laat je ‘stoere stappen’ zetten om je doelen te bereiken.

durf jij het aan om werk te maken van je passie? ben jij klaar om je eigen leven te leven? een leven waarin je niets meer moet? ik ont-moet je graag!

 

ont-moeting in 7 stappen

het begeleidingstraject bestaat uit 7 stappen. ik doorloop met jou alle stappen, maar niet noodzakelijkerwijs in de volgorde zoals ze hieronder beschreven zijn. het totaal van alle stappen is een bewezen concept dat jou in staat stelt om werk te maken van je passie.

kennismaking
ik maak graag tijd vrij om kennis met je te maken. tijdens dit gesprek vertel ik meer over ‘ont-moeting’ en heb jij gelegenheid om vragen aan mij te stellen. jij geeft aan wat je wilt bereiken door mijn hulp in te inschakelen en ik zal toelichten hoe ik hierbij kan helpen. het eerste gesprek is vrijblijvend. jouw enige investering is tijd. tijd in- en voor jezelf. na dit gesprek besluit je of je door wilt gaan en werk wilt maken van je passie.

1. waar sta je nu?
om je doel te kunnen bereiken, is het van belang te weten waar je nu staat en hoe je daar bent gekomen. we kijken naar wie je bent, wat je doet, hoe je omgeving er uit ziet en hoe je er financieel voor staat. ik kijk naar je inkomen en naar de uitgaven die je doet.

in deze fase maak ik gebruik van een structuur die ik geleend heb van het bedrijfsleven. ondernemingen maken veel plannen en -anders dan bij personen- komen hun goede voornemens vaak wel uit. die structuur -een persoonlijk business model– laat jou in één oogopslag zien hoe je er nu voor staat. dat is het vertrekpunt, jouw blauwdruk van je uitgangspositie.

2. wat wil je bereiken?
misschien heb je al scherp op je netvlies staan waar je mij voor ingeschakeld hebt. het is ook mogelijk dat je dat nog niet helder hebt. wellicht weet je heel goed wat je niet meer wilt, maar heb je moeite om te omschrijven wat je wel zou willen. ik help je bij deze uitdaging. we gaan met elkaar in gesprek om duidelijk te krijgen hoe jouw leven er uit zou zien als je niets meer moet. ik laat je werken aan een visuele weergave van wat je wilt bereiken. door je droom in beeld weer te geven, koppel je woorden aan beeld -gevoel aan verstand. dat helpt om je visie bespreekbaar te maken.

3. wat belemmert je?
we brengen in kaart wat je zou kunnen belemmeren bij het realiseren van je droom. niet om je nu al de put in te praten, maar om nu -in alle rust- oplossingen te kunnen bedenken voor als de belemmering zich daadwerkelijk voordoet. we staan stil bij alle mogelijke belemmeringen en obstakels en hebben bijzondere aandacht voor geld. denk je dat geld een belemmering is; of is het de manier waarop jij denkt over geld -of omgaat met geld- dat een obstakel vormt?

4. je financiën
eerder heb je een analyse ontvangen van je huidige financiële situatie. in deze fase bespreken we of het noodzakelijk is om aanpassingen aan te brengen in je financiën om je droom te realiseren. misschien is het nodig dat je gaat sparen (om later een uitgave te doen), wellicht brengen we andere prioriteiten aan in je uitgaven of besluit je om je spaargeld te gebruiken om je doel te bereiken.

vaak blijkt op dit moment dat geld niet langer een obstakel is. het zijn je overtuigingen over geld die er voor gezorgd hebben dat jij -tot nu toe- hebt gedacht dat je doelen niet realiseerbaar waren.

afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken, kan het nodig zijn om financiële producten (verzekering, rekening of hypotheek) af te sluiten. in dat geval selecteer ik het product dat het best past bij je doelstelling en wensen. het product kun je rechtstreeks bij de betreffende bank, verzekeraar of vermogensbeheerder afsluiten.

5. visie in je persoonlijk business model
je visie, je droom of doel projecteren we op de blauwdruk van je uitgangspositie, daardoor wordt zichtbaar welke aanpassing nodig is om werk te maken van je passie. we kijken niet alleen naar veranderingen in je financiële situatie, ook alle andere facetten van je model komen aan de orde. welke stappen kun je zetten om je doel te bereiken?

6. doen!
wat kun je op welk moment doen om je doel te bereiken. het financieel onderbouwd stappenplan helpt je om ‘stoere stappen’ te zetten onderweg naar een leven zonder moeten.

de tijd die het duurt totdat je je doel bereikt, kan minder dan een week zijn, maar evengoed enkele jaren duren. de tijdspanne is afhankelijk welke stappen je moet zetten. gedurende die periode houden we contact. periodiek overleggen we hoe je er voor staat en of je nog op schema ligt om werk te maken van je passie.

7. genieten!
het stappenplan leidt tot het realiseren van je doel; tot een leven zonder moeten. een leven waarin je werk maakt van je passie. een leven waarin je ‘s ochtends met een glimlach opstaat omdat je weet dat je leuke dingen gaat doen. heerlijk. geniet -nu al- van de gedachte dat het straks realiteit wordt.

 

investering
ont-moeting bestaat uit twee delen, de aanvangsfase en een doorlopend traject.

  • aanvangsfase
    deze fase omvat alle hierboven genoemde fases en eindigt met het opleveren van een financieel onderbouwd stappenplan waarmee je werk maakt van je passie. jouw investering voor het aanvangstraject bedraagt € 1.750 incl. btw.
  • doorlopend traject
    je leven is dynamisch. als je een stap zet, verandert je horizon en daarmee je doelen. ont-moeting is om die reden geen statisch eenmalig traject. we ontmoeten elkaar jaarlijks. tijdens dat (vervolg)gesprek bespreken we hoe je ervoor staat en krijg je een update van je financiële situatie. je kunt mij onbeperkt per mail en telefoon raadplegen. jouw investering bedraagt € 250 incl. btw per jaar. Als het nodig is om vaker af te spreken, passen we de frequentie van onze afspraken aan.

iets voor jou?
wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, neem dan contact op met lambert.
[contact-form-7 id=”1647″ title=”contactformulier”]